Türk mutfağının kalitesinden sunumuna bir çok konunun değerlendirilip tartışıldığı 1. Türk Mutfağı Zirvesi Antalya’da gerçekleşti.
Zirvede, Abdullah Korun’un konuşması katılımcılar tarafından dikkatle dinlendi. Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu tarafından gerçekleştirilen ve ev sahipliğini Federasyon Başkanı Aykut Yenice’nin yaptığı zirveye Türkiye’nin her tarafından restoran ve lokanta işletmecileri katıldı.
Üç gün süren Türk Mutfak Zirvesi’nin son gününde Hacı Abdullah Lokantası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Korun, etkinlik kapsamında “Osmanlı Saray Mutfağı ve Hacı Abdullah Lezzet Serüveni” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.
Hacı Abdullah Lokantası hakkında katılımcılara bilgi aktaran Abdullah Korun, Hacı Abdullah Lokantası’nın temellerinin 1888 yılında Karaköy’de Sultan Abdülhamit Han’ın emriyle ve daha önceleri Saray Mutfağında yıllarca çalışmış olan Abdullah Efendi tarafından kurulan işletmeye kadar uzandığını açıkladı.