Date:Mart 18, 2016

Abdullah Korun İle Lezzet Yolculuğu

Hacı Abdullah lokantası, 1888 yılında Sultan 2. Abdülhamit Han’ın talimatıyla açılan bir lokanta. Ahilik ve lonca gelenekleriyle hayatını sürdüren müessesede ustadan çırağa devir geleneği devam ediyor… Hacı Abdullah’ın 3. kuşak yöneticisi ise Abdullah Korun. Korun, meslekte başarının sırrını, “işini sevmek, sadakat ve sabırlı olmak” anahtar cümlesi ile özetliyor…

Hacı Abdullah Lokantası, Beyoğlu’nda Ağa Camii’nin yanı başında hizmet veren, 100 yılı aşkın tarihiyle Osmanlı yemek kültürünü yaşatan bir mekan. Her tarafından tarih fışkıran lokanta; sadece bir karın doyurma yeri değil, adeta bir yemek müzesi. 4 ayrı bölümden oluşan ve her bölümün kendine has bir dekorasyonu olan lokanta toplam 750 metrekarelik kapalı alana sahip. Hemen her bölümde estetik bir şekilde dekore edilmiş konserve ve kompostu kavanozları var. Mevsimlik meyve ve sebzeler de sürekli göz önünde.

Devamını Okuyun…